lauantai 27. huhtikuuta 2013

Les Indes Galantes - Villiä rakkautta! Nyt on tanssittu viimeinen Villiä rakkautta - epilogi, tehty viimeiset varjo Marylin Monroe poseeraukset ja pyöritty vikat dervissi pyöritykset naamat valkosena. Barokkioopperan harjotukset oli tosi rankkoja pitkien aikataulujen vuoksi, mutta hyvään lopputulokseen kuitenkin päädyttiin. Yleisö tykkäs ja saatiin ihan hyvä arvostelukin hesariin :)
 Tälläsen ison prokkiksen tekemisestä oppii aika paljon esimerkiksi sen, että juuri ennen ensi-iltaa kaikkilta palaa hermot nopeesti ja tuntuu että mikään ei toimi ja kaikki muuttuu. Sen, että omista asuista kannattaa pitä huolta tai muuten menee melkein alasti lavalle. Sen, että pitkinä päivinä kannattaa varaa hyvät eväät mukaan. Sen, että loppujen lopuksi ensi-ilta sujuukin aivan nappiin ja tällanen produktio lisää huomattavasti ryhmähenkeä ja tutustuu ihan uudella tavalla moniin ihaniin  ihmisiin! :)

 So, now we have danced the last epiloque from the Les Indes Galantes, have done the last poses of Marylin Monroe and spinned crazy as a dervish with white faces. The rehearsels were long and made everyone tired, but in the end it was worth it: the audience really liked it! :)
 I have learned a lot, for example that right before the premiere everybody is super nervous and it feels like we won't make it in time. And if you don't take care of your costumes, you might get to the stage almost naked. And you have to take enough food to keep yourself awake. But in the end everything is going to work perfectly and also this kind of production really connects people! :)

 Yritin ottaa harjotuksissa kuvia, mutta mun kamera on sen verran huono laatuinen, ettei niistä saanut mitään selvää. Nää kuvat on esityksistä, kuvaajana Erkka Malkavaara!

 

 


 


 
 Oopperan ideana oli matkustaa neljään eri maahan ja käydä katsomassa, kuinka siellä rakastetaan. Maina olivat Turkki, Peru, Pohjois-Amerikka ja Persia. Lisäksi oli alun prologi ja lopun epilogi. Itse tanssin mukana Turkissa dervissin roolissa, Pohjois-Amerikassa Marylin Monroen varjona sekä epilogissa rakastuneena tyttönä. Eniten työtä oli ehdottomasti Turkissa, sillä se oli pisin ja koreografiaa riitti aikalailla. Hauskaa se kumminkin oli kun kaiken sai sujumaan ja sai näytelläkkin!
 Nyt ei muuta kuin panostamaan kevät näytöksiä varten, jossa siis esitetään Ruma Ankanpoikanen ja Ville Valkosen koreografia Cluster of flowers. Ja FALUN apuaaa siihen on enää vähän päälle viikko! Mä lähdenkin tästä venyttelemään, kaikki lihakset ihan jumissa. Nii ja hei vappuja kaikille! :D


 The idea of the opera was visiting in four different countries and see how people make love there. The countries were Turkey, Peru, North-America and Persia. Also there were the proloque and epiloque. I was dancing in Turkey as a dervish, in North-America as a shade of the Marylin Monroe and in the epiloque as a girl in love. When we got everything together it was lots of fun and we also got to act a little bit!
 So now we can focus on to the spring performances where we'll preform the Ugly Duckling and a new choreography by Ville Valkonen called the Cluster of flowers. And the FALUN COMPETITION omg it's about in one week!! Anyways, I'm going to strech now, my musecls feel like really tight. Byeee! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti