torstai 19. joulukuuta 2013

Jouluksi kotiin

 Ihanaa ihanaa - tänään oli viimeinen kunnon balettitunti ennen joululomaa! Se oli aivan yhtä rankka kuin viikon muutkin tunnit, sillä harjoitellemme ihan kunnolla jo exameneihin. Exam on siis baletin "koe", jossa arvioidaan tanssijan niin tekninen- kuin ilmaisullinen taso. Sarjoja aletaan harjoitella hyvissä ajoin, jotta ne osataan mahdollisimman täydellisesti examen päivänä. Onneksi huomenna on enää vain joulujuhla ja sitten ollaan vapaita! Ja mulla odottaa ylihuomenna perhe vastassa lentokentällä Suomessa; en muista milloin oon viimeksi ollut näin onnellinen :)
 Tässä välissä on ehtinyt olla 3 esitystä Taikahuilussa ja huomenna olisi viimeinen vuorossa. Esitykset jatkuu sitten uudestaan helmikuussa. Lisäksi oli mun synttärit; suunnattiin porukalla syömään TGI Friday's amerikkalaiseen ravintolaan! Suklaabrownie vaniljajätskillä maistui suussasulavan hyviltä pitkän treeniviikon ja esityksen jälkeen :)

 The last ballet class before holidays was today! It was as hard as the other classes earlier this week because we have really started to train for the exams. Everyone's tired and luckily tomorrow is only the Christmas party and then we're free! And on Saturday there will be my family at the airport in Finland waiting for me; I'm so so SO happy :)
 We have had 3 performances in the Magic Flute and today will be the last one of them. I also had my birthday so me and my friends went for a dinner to TGI Friday's! The chocolate brownie with vanilla icecream tasted like heaven after a long week and a performance!
 


 
 
 
 

                           Joulutorillakin on ahkerasti tullut käytyä, se on aina yhtä taianomainen <3
The Christmas market is always so magical <3

2 kommenttia:

 1. Moi! Sulla on kiva blogi tai siis kiinnostavat aiheet ja kirjotat kivasti. Mulla on monta kysymystä ja olisin iloinen jos vastaisit edes osaan niistä:) eli ensiks millaisia fyysisiä vaatimuksia oopperalla on oppilailleen esim. pituus ja aukikierto. Kun muutit Budapestiin niin lopetitko oopperassa? Onko yleistä, että oopperasta lähdetään ulkomaille opiskelemaan kesken ammatillisen koulutuksen ja osallistutaan balettikilpailuihin? Millaisilla kesäkursseilla ja kilpailuissa olet ollut ja miten olet sinne päätynyt?

  VastaaPoista
 2. Moi! Ihana kuulla että tykkäät blogista ja kiitos kun laitoit kysymyksiä! Yritän vastata parhaani mukaan :)

  - Balettioppilaitoksen koetansiin kuuluu aina fyssarin tarkastus, missä mitataan aukikierto, testataan notkeus, linjaus ja jonkun verran voimaa. Tarkistetaan myös, onko jotain rakenteellisia "ongelmia", jotka voisi olla haitaksi tanssiessa. En ole varma, mitkä ovat viralliset vaatimukset aukikiertoon tai pituuteen - sinun kannattaa laittaa Balkolle sähköpostia ja kysyä :)

  - En lopettanut oopperalla, vaikka muutin Budapestiin. Suoritan edelleen kaksoistutkintoa, täydentämällä Suomen opintojani Budapestissa.

  - Oopperalta on lähtenyt muitakin oppilaita opiskelemaan ulkomaille kesken koulutuksen esim. Pariisin oopperan kouluun, Baselin balettikouluun Sveitsiin ja Canada National Ballet Schooliin. Juuri tämä Budapestin koulu on ollut myös suosittu. Moni haluaa kokeilla, millaista on olla ulkomailla opiskelemmassa, sillä sieltä saa paljon kokemusta ja voi luoda uusia kontakteja ulkomaille ajatellen tulevaa uraa.

  - Ainakin tänä aikana, kun itse olen ollut Oopperalla niin aina jotkut oppilaat ovat osallistuneet kilpailuihin. Kannattaa siitäkin kysäistä sähköpostilla, mitkä ovat koulun suunnitelmat seuraaville vuosille kilpailuiden osalta :)

  - Ihan ensimmäisillä kesäkursseilla olen ollut nuorempana, kun tanssin vielä Helsingin tanssiopiston EK - luokalla. Silloin kävimme aina Suomessa Lapväärtissä pidettävällä kurssilla, joka on tarkoitettu 10 - 18 vuotiaille. Jos kiinostaa, voit käydä siitä lukemassa HTO: n nettisivuilta http://www.helsingintanssiopisto.fi/index.php?sivu=tuntivaihtoehdot&alaotsikko=leirit&ala-alaotsikko=lapvaarti

  Ensimmäinen ulkomaan kesäkurssini oli Bartholin International Ballet Seminar, joka pidetään Kööppenhaminassa. Löysin kurssin netistä, kun etsin erilaisia kesäkursseja. Kurssi kestää kokonaisuudessaan 3 viikkoa, mutta voi myös mennä vaikka vain 1 viikoksi, jos haluaa. Lajeja on monia mm. klassista balettia, bournonville balettia, nykytanssia, repertuaaria, jazzia ja Pas De Deuxia. Voit itse valita, mille tunneille haluat osallistua ja hinta tulee sen mukaan, kuinka monta tuntia valitset. Jos kiinostaa, niin tässä linkki :) http://www.bournonville.dk

  Sitten olen ollut myös Salzburg International Ballet Workshop kurssilla Salzburgissa. Senkin löysin netin kautta. Kurssi on 4 viikon pituinen ja lopussa on kolme näytöstä, jossa esitetään kurssilla opittua repertuaaria. Lajeina ovat klassinen baletti, baletin repertuaari, Pas De Deux, Jazzi, "Bolero" - koreografia ja "Nacho Duatto" - tyylinen nykytanssi koreografia. Kursilla oppilaat jaetaan kahteen tai kolmeen ryhmään tason mukaan, sillä taso vaihtelee harrastajista ammattilaisiin. Tässä vielä nettisivu http://www.siba-academy.com

  - Olen ollut mm. Kansallisissa balettikilpailuissa (Keravan - ja Espoon valtakunnalliset balettikilpailut), Kajaani tanssii- koreografia katselmuksessa, Falunin balettikilpailussa ja Tanzolymp balettikilpailussa. Kaikista kisoista kuulin koulun kautta. Riippuu aina kisasta, kuinka sinne haetaan. Yleensä niihin täytetään ilmoittautumis lomake ja sen jälkeen lähetetään video omasta kisanumerosta. Falunin kilpailuun oli viime vuonna oma karsinta livenä Alminsalissa, josta valittiin Suomen edustajat Faluniin.

  Toivottavasti sait vastuakset kaikkiin kysymyksiisi! :)

  VastaaPoista